Yonina productions
buikdanseres Yonina

CV YONINA

In Amerika geboren uit Libanese ouders, is Yonina afgestudeerd aan de befaamde 'School of Performing Arts' in New York (bekend van de tv-serie FAME) en heeft een dansopleiding afgerond bij de 'Martha Graham Dance Company'.
Vanaf haar vijfde jaar studeerde Yonina oriëntaalse buikdans. Ze is doctorandus in de wiskunde en de psychologie, schrijfster van boeken en een ervaren danslerares.

yonina


In Amsterdam heeft zij een dansschool voor oriëntaalse dans opgezet. Daarmee introduceerde zij in Nederland de oriëntaalse buikdans als kunstvorm, waardoor deze dansvorm hier te lande een grote populariteit heeft gekregen.

Yonina heeft als buikdanseres succesvolle tournees gemaakt door de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Europa. Ze is een bekend artieste van de televisie, o.a. door gastoptredens bij Ron Brandsteder, André van Duin, Peter Jan Rens, Robert ten Brink, Paul de Leeuw en in het buitenland bij RAI UNO en de BBC.

Yonina oogst met haar optredens grote waardering bij een breed publiek, onder wie ook vele bekende Nederlanders. Sportmensen, politici, wetenschappers en leden van het Koninklijk Huis, als Prins Willem Alexander hebben enthousiast met Yonina meegedanst.

Een witte roos draagt haar naam en er is ook een prachtige tulp en orchidee naar haar genoemd, waarmee ze zeer vereerd is.
info: Yonina Productions
tel: 020 - 679 83 98
info@yonina.nl